Uitzending
EenVandaag - 22-11-2021

22-11-2021

EenVandaag

177 x bekeken | 0 reacties
6
Veel jonge boeren somber over voortzetten bedrijf van hun ouders
Veel boerenzonen en -dochters staan te trappelen om het bedrijf van hun ouders over te nemen. Dat geldt ook voor Rutger Mensink uit Westerhaar. Maar de toekomst van het boerenbedrijf van zijn vader is onzeker door de stikstofcrisis. Dat maakt hem somber.

"Ik vind het mooi werk om te doen, en het is mooi voor de rest van de familie als het blijft bestaan." De 18-jarige Rutger Mensink uit Westerhaar droomt ervan de koeienboerderij van zijn ouders over te nemen. Het bedrijf is al generaties in de familie. "Dat wil ik dolgraag voortzetten."

Zonnepanelen op monumentale gebouwen niet overal welkom
'Deze straat is te mooi voor zonnepanelen!' staat op het spandoek van Kay van de Linde. Hij wil zonnepanelen op het dak van zijn jaren 30-woning in Hilversum, maar dat mag niet van de gemeente.

Bewoners van twee woonblokken in de Siriusstraat in Hilversum willen zonnepanelen op hun dak. Maar dat mag niet, omdat de wijk waar deze huizen staan beschermd stadsgezicht is; een gebied met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. In Nederland zijn er ongeveer 470.

In deze uitzending van EenVandaag was Kay van de Linde te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 22 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Veel jonge boeren somber over voortzetten bedrijf van hun ouders Veel boerenzonen en -dochters staan te trappelen om het bedrijf van hun ouders over te nemen. Dat geldt ook voor Rutger Mensink uit Westerhaar. Maar de…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten