Uitzending
EenVandaag - 1-12-2021

1-12-2021

EenVandaag

301 x bekeken | 0 reacties
6
Geneeskundestudenten krijgen spoedcursus ic
Met een cursus van anderhalve dag wil het Erasmus MC studenten met een medische achtergrond klaarstomen tot zorgondersteuner op de ic. Zo hoopt het ziekenhuis het tekort aan verpleegkundigen op te vangen.

Alleen al in het Erasmus MC in Rotterdam ligt het verzuim van ic-verpleegkundigen rond de 15 procent en dat percentage neemt naarmate de crisis vordert alleen maar toe.

Nog steeds slechte werkomstandigheden voor pakketbezorgers
Met de feestdagen voor de deur en winkels die om 17 uur sluiten, zullen veel mensen meer pakketjes bestellen. Maar al jaren zijn er grote misstanden in de bezorging en daar wordt te weinig aan gedaan, zeggen de bond voor pakketbezorgers en de PvdA.

PostNL kwam vorige week nog in de problemen in BelgiŽ. Een inval in een depot naar aanleiding van berichtgeving van Het Laatste Nieuws leidde tot een inval, waarna het depot in Wommelgem werd gesloten. De Belgische krant ging er weken undercover en zag hoe bezorgers werden uitgebuit.

Kamerbrieven over Tata Steel
Het kabinet vindt dat staalbedrijf Tata Steel schoner moet. De vergunning wordt aangescherpt en er gaat extra gecontroleerd worden op uitstoot. Omwonenden houden hun hart vast, want ze horen al jaren beloftes.

Vandaag stuurde demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg een brief naar de Kamer waarin de plannen staan. Binnen een jaar wordt gemeten of Tata zich ook aan de verscherpte normen houdt. Dat gebeurt via twee onafhankelijke onderzoeken van het RIVM naar neergedaald stof in de omgeving van het bedrijf.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 1 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Geneeskundestudenten krijgen spoedcursus ic Met een cursus van anderhalve dag wil het Erasmus MC studenten met een medische achtergrond klaarstomen tot zorgondersteuner op de ic. Zo hoopt het ziekenhuis het tekort aan…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten