Uitzending
EenVandaag - 23-11-2021

23-11-2021

EenVandaag

158 x bekeken | 0 reacties
6
Gehandicaptenzorg in zwaar weer tijdens lockdown
In quarantaine moeten of alleen nog via het raam naar hun ouders mogen zwaaien: het is voor verstandelijk beperkte mensen moeilijk te begrijpen. Het maakt de zorg voor deze cliŽnten dan ook extra zwaar: "Eigenlijk is het al te veel, maar we moeten door."

Bij woonzorgcentrum Het Westerhonk in het Zuid-Hollandse Monster draait alles om corona. Het centrum bestaat uit woongroepen, met in elk huis een groep van acht verstandelijk beperkte mensen. In totaal wonen op het park 575 mensen, van wie er momenteel 35 besmet zijn met corona. Rogier Arensman en en Agnes van der Haak werken als verpleegkundigen op Het Westerhonk.

Taghi en het EBI-regime
Tegen Ridouan Taghi zijn in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught ongekend strenge veiligheidsmaatregelen genomen. De drugsbaron wordt nu bewaakt door een speciaal team van onherkenbare bewaarders met bivakmutsen op. "Een hele unieke situatie."

Dit spijkerharde gevangenisregime is begin oktober ingegaan, direct na de arrestatie van zijn advocaat en neef Youssef Taghi die verdacht wordt van het beramen van een gewelddadige uitbraak. Sindsdien wordt Taghi in de gevangenis steeds verder geÔsoleerd.

Vastgevroren schepen in de Noordelijke IJszee
In de Noordelijke IJszee bij Rusland zitten achttien schepen vast. De route was lang onbevaarbaar, maar wordt door klimaatverandering steeds vaker gebruikt. "We worden daarmee wel afhankelijker van Poetin", zegt Rusland-correspondent Joost Bosman.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 23 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Gehandicaptenzorg in zwaar weer tijdens lockdown In quarantaine moeten of alleen nog via het raam naar hun ouders mogen zwaaien: het is voor verstandelijk beperkte mensen moeilijk te begrijpen. Het maakt de zorg voor…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten