Uitzending
EenVandaag - 29-11-2021

29-11-2021

EenVandaag

313 x bekeken | 0 reacties
6
Regionale mobiliteitsteams moeten gat tussen werklozen en vacatures dichten
Wie door de crisis zijn of haar baan kwijtraakte kan terecht bij een regionaal mobiliteitsteam. Dat helpt bij het vinden van nieuw werk. Maar de teams helpen een te kleine groep en zijn geen oplossing voor de lange termijn, zeggen critici.

Verspreid door het land zijn nu 12 regionale mobiliteitsteams (RMT's) actief. Je kunt er kortgezegd aankloppen als je op zoek bent naar (ander) werk. Een RMT kan bijvoorbeeld helpen met omscholing en coachingsgesprekken.

Veel kritiek op gokreclames, leiden ze inderdaad tot verslaving?
De reclames voor gokken hebben de afgelopen weken veel kritiek gekregen: verslavingsdeskundigen en ex-verslaafden maken zich zorgen om de gevolgen. Ook de politiek wil meer regulering. De branchevereniging van gokbedrijven is nu bezig met een eigen code.

"Het is bizar al die reclames. Ik heb er zelf geen last van, maar je ontkomt er niet aan. Er zit zoveel geld in", vertelt Mark Huis in 't Veld. Hij is net van zijn gokverslaving af. Zelf laat hij zich niet meer verleiden, maar hij maakt zich wel zorgen over het effect op anderen. "Het is maar de vraag of dit de goede weg is. Voor jongeren zie ik wel een groot probleem. Ze willen makkelijk geld verdienen en rijk worden."

In deze uitzending van EenVandaag was Mark Huis in 't Veld te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 29 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Regionale mobiliteitsteams moeten gat tussen werklozen en vacatures dichten Wie door de crisis zijn of haar baan kwijtraakte kan terecht bij een regionaal mobiliteitsteam. Dat helpt bij het vinden van nieuw werk. Maar…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten