Uitzending
EenVandaag - 30-11-2021

30-11-2021

EenVandaag

305 x bekeken | 0 reacties
5
Onderzoek naar veiligheid grondafhandeling Schiphol tegengewerkt
De luchtvaartsector heeft een onderzoek onder medewerkers van de grondafhandeling belemmerd. Een enquête naar de werkomstandigheden en mogelijke gevolgen voor de veiligheid mocht niet worden gehouden. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Het onderzoek naar de grondafhandeling gebeurde in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), nadat de Tweede Kamer erom had gevraagd. De Kamer wilde onderzocht hebben of er extra eisen gesteld kunnen worden aan afhandelingsbedrijven die op Schiphol actief zijn, om de arbeidsomstandigheden voor het personeel te verbeteren.

Zetelpeiling: Mag Hugo de Jonge door als minister?
Zelf is hij er wel klaar voor: een nieuw ministerschap. Hugo de Jonge was er een half jaar geleden duidelijk over, en daar hebben de afgelopen - loodzware - maanden niets aan veranderd: ‘Als ik gevraagd word, doe ik het weer,’ zei hij in oktober in HLF8.

Maar staan kiezers ook open voor een tweede termijn van De Jonge? Sinds het begin van de coronacrisis ligt de minister voortdurend onder vuur. In de eerste crisismaanden vooral omdat hij voortdurend moet terugkomen op zijn beloftes, begin 2021 omdat de vaccinatiecampagne traag op gang komt. Tegelijk zien we in onze onderzoeken niet alleen kritiek, maar ook veel waardering voor zijn harde werk.

Koningin Elizabeth is niet langer staatshoofd van Barbados
Klokslag middernacht werd Barbados onafhankelijk van de Britse Kroon. Koningin Elizabeth is nu nog staatshoofd van veertien landen. "Als zij overlijdt, zouden meer landen kunnen vertrekken. Maar belangrijker is dat de gemenebest blijft bestaan."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 30 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Onderzoek naar veiligheid grondafhandeling Schiphol tegengewerkt De luchtvaartsector heeft een onderzoek onder medewerkers van de grondafhandeling belemmerd. Een enquête naar de werkomstandigheden en mogelijke gevolgen…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten