Uitzending
EenVandaag - 21-6-2021

21-6-2021

EenVandaag

288 x bekeken | 0 reacties
6
Ondernemers in problemen door terugbetaling belastingschuld
Blij dat ze weer open kunnen, zijn ze zeker. Maar de versoepelingen hebben voor veel ondernemers ook een keerzijde: het moment van terugbetalen van openstaande rekeningen en schulden komt steeds dichterbij.

De horeca is een van de sectoren waar ondernemers wakker liggen door openstaande bedragen bij onder andere de Belastingdienst. In mei hadden 16.000 horecabedrijven alleen daar al 943 miljoen euro schuld, berekende ABN Amro. Vanaf oktober 2022 moeten ze die in 5 jaar terugbetalen.

Er moet een preventieakkoord komen voor jongeren met mentale problemen
Jongeren met mentale problemen lopen vast. Op school, op het werk en qua wonen. Ze pleiten voor een nationaal preventieakkoord mentale gezondheid. Morgen, op de dag dat de Kamer debatteert over het jeugdbeleid, bieden zij een petitie aan, onder wie Noaz.

Groningen wil strengere bouwnormen
Klimaatneutraal bouwen kan al, maar we doen het nog niet. In Groningen willen ze daar nu haast mee maken. Door strengere bouwnormen dan de huidige landelijke regels bijvoorbeeld. Voor de bouwsector is dat een flinke opgave.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 21 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie