Uitzending
EenVandaag - 19-6-2021

19-6-2021

EenVandaag

391 x bekeken | 0 reacties
5
Ombudsman wil bindend referendum
Wordt 'de burger' in Den Haag genoeg gehoord? Niet altijd, blijkt onder andere uit de toeslagenaffaire. Het burgerinitiatief lijkt onvoldoende. Een nieuwe Referendumwet dan maar?

"De burger heeft recht op wetten die werken en redelijk zijn. Dan moet de burger af en toe ook in de gelegenheid zijn om aan te geven of iets werkt, of niet", zegt Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen. "Dat is beter dan slechts eens in de 4 jaar stemmen." Hij ziet wel iets in het zogeheten bindend correctief referendum.

IND was gewaarschuwd voor moord Iraanse activist
Na nieuwe onthullingen over de moord op de Iraanse activist Mola Nissi, wil de familie dat Minister Ollongren eindelijk openheid van zaken geeft. Na 4 jaar van onzekerheid moet er duidelijkheid komen, zegt hun advocaat. "Ze willen serieus genomen worden."

Het is 8 november 2017. Op straat ligt het levenloze lichaam van de Iraanse dissident Ahmad Mola Nissi. De moord in Den Haag is wereldnieuws. Een groot rechercheteam doet onderzoek naar de liquidatie, maar tot een aanhouding komt het niet. De familie van Nissi spreekt direct na de moord in Den Haag uit, dat het Iraanse regime wel eens de opdrachtgever zou kunnen zijn.

Windhoos in Leersum
In Leersum zorgde een valwind voor enorme schade, in Alkmaar overstroomde het riool en moesten bewoners de uitwerpselen van hun deuren schrobben. Maar door klimaatverandering moeten we toch aan extreem weer wennen, zegt weerman Reinier van den Berg.

In deze uitzending van EenVandaag was Reinier van den Berg te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 19 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie