Uitzending
EenVandaag - 18-11-2021

18-11-2021

EenVandaag

206 x bekeken | 0 reacties
6
Beoordelingseisen voor bestrijdingsmiddelen moeten opnieuw worden bekeken vindt RIVM
Bestrijdingsmiddelen moeten ook gecontroleerd worden op de gevolgen die ze kunnen hebben op de hersenen. Dat adviseert het RIVM vandaag. Mogelijk zou daar namelijk Parkinson of Alzheimer door ontstaan. Neuroloog Bas Bloem spreekt van een doorbraak.

In het rapport dat vandaag verschijnt, schrijft het RIVM dat bestrijdingsmiddelen aan strengere eisen moeten voldoen om gebruikt te mogen worden. De middelen worden gebruikt bij het verbouwen van onze groenten, fruit en bloemen en in Europa wordt bepaald welke middelen gebruikt mogen worden en welke niet. Het advies van het RIVM is om een internationale groep van internationale experts betere richtlijnen op te laten stellen.

Nabestaanden en deskundigen willen een openbare DNA databank
In de 25 jaar dat de DNA-databank voor strafzaken nu bestaat is er steeds meer mogelijk. Al een tijdje wordt verkend of Nederland ook commerciŽle DNA-databanken kan gebruiken om cold cases op te lossen. "Het zou een zeer interessant middel kunnen zijn."

"Technisch gezien kan er meer dan we mogen", vertelt DNA-deskundige van het Nederlands Forensische Instituut (NFI) Lex Meulenbroek. En die ontwikkelingen gaan sneller dan ooit, er kan steeds 'veel meer'. Dat roept volgens Meulenbroek wel vragen op over wat wij als samenleving hierin willen.

Chinese tennisster vermist: niet de eerste vermiste sporter uit China
De Chinese tennisster Peng Shuai is al een paar weken vermist. En ze is niet de eerste prominente inwoners van China die ineens verdwijnen. Correspondent Eva Rammeloo vertelt wat er aan de hand is.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 18 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Beoordelingseisen voor bestrijdingsmiddelen moeten opnieuw worden bekeken vindt RIVM Bestrijdingsmiddelen moeten ook gecontroleerd worden op de gevolgen die ze kunnen hebben op de hersenen. Dat adviseert het RIVM…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten