Uitzending
EenVandaag - 17-11-2021

17-11-2021

EenVandaag

171 x bekeken | 0 reacties
5
Export dolfijnen naar China
Ze mogen voorlopig van de rechter niet naar China: acht dolfijnen, twee zeeleeuwen en twee walrussen uit het Dolfinarium in Harderwijk. In Europa mogen ze alleen nog educatief worden ingezet, maar in China ligt dat heel anders.

De export van de zeezoogdieren naar Hainan Ocean Paradise in China gaat voorlopig niet door. Dat bepaalde de voorzieningenrechter vorige week, nadat dierenrechtenorganisaties Sea Shepherd en House of Animals een zaak hadden aangespannen. Volgende week kijken drie rechters van de meervoudige kamer er nog een keer naar. Waarom zouden deze dieren niet mogen verhuizen?

Uitgelekte stukken formatie
ChristenUnie-leider Gert Jan Segers liet 3 weken terug formatiedocumenten achter in de trein, die de Volkskrant vervolgens in handen kreeg. Maar anders dan de gelekte stukken tijdens de formatie in 2017 is de spanning op het Binnenhof nu minder explosief.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 17 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Export dolfijnen naar China Ze mogen voorlopig van de rechter niet naar China: acht dolfijnen, twee zeeleeuwen en twee walrussen uit het Dolfinarium in Harderwijk. In Europa mogen ze alleen nog educatief worden…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten