Uitzending
EenVandaag - 16-11-2021

16-11-2021

EenVandaag

189 x bekeken | 0 reacties
6
Migranten al eerder ingezet als chantagemiddel
Het is dé angstdroom van de EU; nieuwe groepen migranten die ongecontroleerd door Europa trekken. En dat weten onze buurlanden. Nu is het Loekasjenko, eerder zetten Erdogan en de Marokkaanse koning de EU onder druk met migranten aan de grens.

De Marokkaanse koning Mohammed VI vaart in de zomer van 2014 met zijn speedboot in de buurt van de Spaanse enclave Ceuta. Als de Spaanse kustwacht hen aanhoudt en de mensen aan boord vraagt of ze zich kunnen legitimeren raakt hij diep beledigd. Hij besluit het Spanje betaald te zetten en zet de grens naar de Spaanse enclaves Melilla even open. Enkele duizenden migranten bereiken in twee dagen Spaans grondgebied.

Maatregelen tegen opkoop huizen door beleggers
De kogel is door de kerk: als eerste stad van Nederland gaat Rotterdam vanaf 1 januari met opkoopbescherming beleggers weren van de woningmarkt. Starters moeten zo een betere kans krijgen om een koophuis te vinden. "Blij dat het eindelijk een feit is."

"In de wijk Charlois is het afgelopen jaar maar liefst 90 procent van alle huizen gekocht door een particuliere belegger", vertelt Bas Kurvers, wethouder Wonen in Rotterdam. Geen gezinnen of starters dus, maar investeerders die de woning willen verhuren om er aan te verdienen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 16 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Migranten al eerder ingezet als chantagemiddel Het is dé angstdroom van de EU; nieuwe groepen migranten die ongecontroleerd door Europa trekken. En dat weten onze buurlanden. Nu is het Loekasjenko, eerder zetten…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten