Uitzending
EenVandaag - 22-12-2021

22-12-2021

EenVandaag

352 x bekeken | 0 reacties
7
Hoe gevaarlijk zijn complotdenkers?
Dat complotten door corona hoogtij vieren is een bekend verhaal, maar minder bekend is dat die theorieŽn tot wel eeuwen geleden kunnen reiken. Ze komen vaak terug in een nieuw jasje en hebben soms drastische gevolgen: "Eruit komen is niet eenvoudig."

Een begraafplaats in Bodegraven was dit jaar nog doelwit van complotdenkers. Ze legden bloemen op graven van kinderen die in de jaren 80 zijn gestorven. Volgens de complotdenkers zouden zij overleden zijn na satanisch kindermisbruik, gepleegd door een lokale huisarts en prominente Nederlanders.

Drukte voor BOA's in Utrecht is nijpend
Het werk voor boa's is bijna niet meer te doen. De afgelopen jaren steeg het aantal meldingen van overlast en daar komt het handhaven van de nieuwe lockdownregels nog eens bovenop. "De werkdruk is te hoog", waarschuwt burgemeester Dijksma van Utrecht.

In Utrecht is het aantal meldingen van overlast de afgelopen 5 jaar verdrievoudigd, nog los van de coronamaatregelen. Hierdoor komen boa's minder meer toe aan het bestrijden van (jongeren)overlast, inzet in de wijk en controles op illegale bewoning.

Zo maak je je tuin waterklaar
Van de tuin winterklaar maken kijkt niemand meer op. Maar door klimaatverandering wordt het wŠterklaar maken van de tuin ook steeds belangrijker.

Rudy Klaassen woont in Geleen, waar afgelopen zomer zijn garage vol met water liep: "Er was flinke wateroverlast in de garage. Dat kwam doordat de riolering de hoeveelheid water niet meer aan kon. We hadden het hier tot 40 centimeter hoogte staan."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 22 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Hoe gevaarlijk zijn complotdenkers? Dat complotten door corona hoogtij vieren is een bekend verhaal, maar minder bekend is dat die theorieën tot wel eeuwen geleden kunnen reiken. Ze komen vaak terug in een nieuw jasje…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten