Uitzending
EenVandaag - 24-12-2021

24-12-2021

EenVandaag

230 x bekeken | 0 reacties
7
Hoe gaan we polarisatie tegen?
De polarisatie rond vaccineren legt al bestŠŠnde verdeeldheid bloot, zegt hoogleraar Sjoerd Beugelsdijk. De scheidslijnen waren volgens hem al nadrukkelijk aanwezig. Juist aan de problemen die ons al verdeelden, moeten we nu gaan werken, zegt hij.

"Corona gaat weg, maar we moeten niet denken dat de polarisatie ook weggaat", zegt hoogleraar economie en bedrijfskunde Beugelsdijk en schrijver van het boek 'De verdeelde Nederlanden'. "Daar moeten we wel wat aan doen!" Dat een groot deel van de Nederlanders nog steeds met 'de ander' wil praten, maakt hem wel hoopvol, net als de nieuwe plannen van het kabinet.

Hongersnood in Afghanistan
In Afghanistan dreigt grootschalige hongersnood en hulp is hard nodig. Nederland heeft miljoenen toegezegd, maar dat geld mag niet in handen van de taliban komen. Toch zijn transacties met het bewind nu toegestaan, zolang het om essentiŽle hulp gaat.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 24 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Hoe gaan we polarisatie tegen? De polarisatie rond vaccineren legt al bestáánde verdeeldheid bloot, zegt hoogleraar Sjoerd Beugelsdijk. De scheidslijnen waren volgens hem al nadrukkelijk aanwezig. Juist aan de…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten