Uitzending
EenVandaag - 17-12-2021

17-12-2021

EenVandaag

206 x bekeken | 0 reacties
7
Geen zicht op minderjarige jongens in de prostitutie
Wie naar de cijfers kijkt, denkt dat het bijna niet voorkomt: mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting. In 5 jaar kwamen bij de officiŽle instanties slechts 45 jongens in beeld. Maar het zijn er veel meer, zeggen hulpverleners en slachtoffers.

En dat is ook de belangrijkste conclusie van het eerste grote landelijke onderzoek naar jongensprostitutie in Nederland. Het Centrum Kinder- en Mensenhandel (CKM) en hulpverleningsorganisatie Lumens spraken daarvoor met tientallen jongens die in de prostitutie gezeten hebben.

Boostercampagne vanwege omikron
Alarmerende berichten uit heel Europa: de omikron-variant van het coronavirus rukt in hoog tempo op en zou 25 tot 50 procent besmettelijker zijn dan de deltavariant. Frankrijk registreerde recordcijfers en de zorgen in het Verenigd Koninkrijk zijn groot.

Hersenonderzoek dreigt te verdwijnen
De ontdekking dat corona hersenweefsel kan aantasten was er zonder post mortem-diagnostiek niet geweest: onderzoek na de dood van de patiŽnt. Ook kunnen er erfelijke ziekten mee worden opgespoord. Nu dreigt deze vorm van diagnostiek te verdwijnen.

Michel Porro twijfelde na het overlijden van zijn moeder lange tijd of hij wel wilde weten wat de exacte doodsoorzaak was. "Mijn moeder was dement. De artsen dachten aan zogeheten frontotemporale dementie. Alle symptomen wezen die kant op, maar 100 procent zekerheid was er niet."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 17 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Geen zicht op minderjarige jongens in de prostitutie Wie naar de cijfers kijkt, denkt dat het bijna niet voorkomt: mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting. In 5 jaar kwamen bij de officiële instanties slechts…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten