Uitzending
EenVandaag - 29-12-2021

29-12-2021

EenVandaag

242 x bekeken | 0 reacties
6
Infectieziektenmodelleur Marino van Zelst over afgelopen coronajaar
Het kabinet laat zich telkens weer overvallen door het coronavirus. Dat is niet nodig en moet anders, zegt corona-expert Marino van Zelst. Wat hem betreft moet het kabinet meer inzetten op preventie.

"Wacht even, ik moet mijn script nog aanzetten." Ook tijdens een strandwandeling gaat het werk door. "Het blijft gek, maar mensen rekenen op me. Als ik 5 minuten later ben met de corona-update krijg ik al berichten: leef je nog?" Vanaf het begin van de coronacrisis twittert infectieziektenmodelleur Marino van Zelst dagelijks het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen naar z'n 30.000 volgers.

Statushouders wonen door woningtekort veel langer bij gastgezinnen
Sinds gepensioneerd huisarts Chris de Ridder weduwnaar is, voelt zijn huis te groot. Daarom bood hij zich als gastgezin aan voor statushouder Waleed. Samen hebben ze het erg naar hun zin. "Het leek me fijn om mijn huis met iemand te kunnen delen."

Dit doet Chris via Takecarebnb, een initiatief waarbij gastgezinnen belangeloos vluchtelingen met een verblijfstatus tijdelijk van woonruimte voorzien.

Misstanden op de vrije huurmarkt
Extreem hoge huren en achterstallig onderhoud; Tonci Culic komt het vaak tegen. Als medewerker van Huurteam Rotterdam komt hij op voor huurders in de particuliere sector: "Je zou het misschien niet zeggen, maar daar is veel mis."

"Te weinig woningen, krapte op de markt en verhuurders die daar gebruik van maken." Zo vat Tonci Culic de situatie op de particuliere huurmarkt samen. Doordat er nauwelijks controle is en geen grens aan de huurprijs, is het verhuren van een woning in de vrije sector erg lucratief.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 29 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Infectieziektenmodelleur Marino van Zelst over afgelopen coronajaar Het kabinet laat zich telkens weer overvallen door het coronavirus. Dat is niet nodig en moet anders, zegt corona-expert Marino van Zelst. Wat hem…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten