Uitzending
EenVandaag - 23-12-2021

23-12-2021

EenVandaag

253 x bekeken | 0 reacties
6
In de frontlinie van de coronarellen
Bekogeld worden met zware vuurwerkbommen of gigantische bakstenen. Politieagenten kregen dit jaar te maken met de heftigste rellen in 40 jaar tijd. De frustratie over het coronabeleid loopt zo hoog op dat het leidt tot een escalatie van geweld.

Vergunningen Formule 1 Zandvoort
Volgens natuurclubs heeft de provincie Noord-Holland ten onrechte een vergunning afgegeven voor het houden van Formule 1-races. Een deskundige die door de rechtbank is aangesteld, heeft grote vraagtekens bij de manier waarop stikstofuitstoot is berekend.

Volgens de provincie Noord-Holland was het voldoende aangetoond: met de Formule 1-races zou de stikstofuitstoot niet toenemen. Belangrijk, want het circuit ligt in beschermd Natura 2000-gebied. Het circuit kreeg van de provincie Noord-Holland een vergunning voor aanpassingen, waardoor de Grand Prix mogelijk werd. Maar de cijfers die het circuit overlegde, kloppen volgens natuurorganisaties niet. Het rapport van de rechtbank-deskundige lijkt hen nu gelijk te geven. Het rapport is in handen van EenVandaag en dagblad Trouw.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 23 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    In de frontlinie van de coronarellen Bekogeld worden met zware vuurwerkbommen of gigantische bakstenen. Politieagenten kregen dit jaar te maken met de heftigste rellen in 40 jaar tijd. De frustratie over het…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten