Uitzending
EenVandaag - 16-12-2021

16-12-2021

EenVandaag

223 x bekeken | 0 reacties
6
Bijbouwen kerncentrales
Het kabinet wil de bouw van nieuwe kerncentrales mogelijk maken. Daarmee wordt een jarenlang taboe om de productie van kernenergie uit te breiden, doorbroken. Volgens klimaathoogleraar Behnam Taebi aan de TU Delft is dit een goede ontwikkeling.

Het nieuwe kabinet wil de kerncentrale in Borssele langer openhouden en er wordt ingezet op de bouw van twee kerncentrales, zo maakten de onderhandelaars van VVD, D66, CDA en ChristenUnie woensdag bekend. Daarvoor wordt 5 miljard euro gereserveerd tot en met 2030, waarvan een half miljard euro tot en met 2025.

Grote zorgen om 'late' boosterprik
Alarmerende berichten uit heel Europa: de omikron-variant van het coronavirus rukt in hoog tempo op en zou 25 tot 50 procent besmettelijker zijn dan de deltavariant. Frankrijk registreerde recordcijfers en de zorgen in het Verenigd Koninkrijk zijn groot.

Reacties op het regeerakkoord
De nieuwe coalitie smijt in hun vandaag gepresenteerde akkoord met miljarden euro's. Toch staan oppositiepartijen PvdA, Volt en JA21 niet te juichen. Er klinkt harde kritiek op het gebruik van fondsen, de bezuinigingen op de zorg en de asielplannen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 16 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Bijbouwen kerncentrales Het kabinet wil de bouw van nieuwe kerncentrales mogelijk maken. Daarmee wordt een jarenlang taboe om de productie van kernenergie uit te breiden, doorbroken. Volgens klimaathoogleraar Behnam…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten