Uitzending
EenVandaag - 28-12-2021

28-12-2021

EenVandaag

279 x bekeken | 0 reacties
6
Coronadrukte: huisartsen kunnen het amper meer aan
Huisartsen krijgen te veel taken op hun bord en kampen met schreeuwende tekorten, zeker nu corona heerst. De cruciale eerstelijnszorg dreigt te verstoppen als er niets verandert, zegt de Landelijke Huisartsen Vereniging.

Matthijs van der Poel is huisarts in Rotterdam. Al voor de coronacrisis had hij het behoorlijk druk, maar inmiddels zijn werkdagen van rond de 12 uur voor hem de norm. En zelfs daarmee krijgt Van der Poel zijn dagelijkse taken nauwelijks af.

Hartchirurgie verdwijnt uit het UMC Groningen met boosheid en petities als gevolg
Door het besluit van demissionair minister De Jonge om de afdeling kinderhartchirurgie in het UMC Groningen te sluiten, zullen er onnodig kinderen overlijden. Dat zegt hoofd kinder-ic van het ziekenhuis Martin Kneyber.

Teleurstelling, ongeloof en heel veel boosheid; dat voelde Kneyber toen hij hoorde dat de academische ziekenhuizen in Groningen, Amsterdam en Leiden moeten stoppen met kinderhartchirurgie. De zorg wordt overgeheveld naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het ErasmusMC in Rotterdam.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 28 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Coronadrukte: huisartsen kunnen het amper meer aan Huisartsen krijgen te veel taken op hun bord en kampen met schreeuwende tekorten, zeker nu corona heerst. De cruciale eerstelijnszorg dreigt te verstoppen als er niets…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten