Uitzending
EenVandaag - 20-12-2021

20-12-2021

EenVandaag

219 x bekeken | 0 reacties
7
Wat de James Webb-ruimtetelescoop ons gaat leren over het heelal
Na 25 jaar is de James Webb-ruimtetelescoop 'ready for take-off'. Hij is honderd keer krachtiger dan zijn voorganger en kijkt met supergevoelige infraroodogen. "De Webb zal het voor ons onzichtbare deel van het heelal tonen."

Duizenden lichtjes en veel zwart: zo zien wij mensen de sterrenhemel. Maar al dat zwart tussen de sterren is niet zo leeg als we denken. Wij kunnen alleen niet zien wat daar is. De James Webb-ruimtetelescoop kan dat wel.

Kerstpakketten zijn groter dit jaar
Nu de traditionele kerst- en nieuwjaarsborrel opnieuw niet doorgaan, besteden werkgevers een recordbudget aan kerstpakketten. Het gemiddelde budget nam in een paar jaar tijd toe van 35 naar 60 euro. "Het kerstpakket is weer booming."

Deense gevangenissen overvol
Omdat de gevangenissen in eigen land vol zitten, stuurt Denemarken gedetineerden naar het buitenland. Naar Kosovo bijvoorbeeld, dat er 200 miljoen euro voor krijgt. Hoogleraar Boone: "Het mag, maar je moet goed naar de mensenrechten kijken."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 20 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Wat de James Webb-ruimtetelescoop ons gaat leren over het heelal Na 25 jaar is de James Webb-ruimtetelescoop ready for take-off . Hij is honderd keer krachtiger dan zijn voorganger en kijkt met supergevoelige…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten