Uitzending
EenVandaag - 14-12-2021

14-12-2021

EenVandaag

191 x bekeken | 0 reacties
6
Bedreigingen richting Marion Koopmans en collega's
Waar stopt het?

Artsen, wetenschappers, politici en activisten die zich mengen in het publieke debat worden steeds vaker geconfronteerd met haat en dreigementen. Viroloog Marion Koopmans deelde een haatmail op Twitter en riep op tot een maatschappelijk debat.

Viroloog Koopmans, huisarts in opleiding Bernard Leenstra en milieuactivist Marjan Minnesma, die zich afgelopen jaar roerden in het publieke debat rond klimaat, corona en vaccinaties vertellen hoe zij omgaan met bedreigingen. Gepolariseerde thema's waarin ze in de voorhoede staan.

Na elk mediaoptreden krijgen ze hatelijke reacties, doodsbedreigingen zelfs. Maar ondanks dat vinden ze informatiedeling het belangrijkst. "Ik hou van praten over mijn vak, het uitleggen, het publiek informeren. Het zou toch raar zijn als ik dat om dit soort redenen niet meer doe."

Wat bedrijven als Microsoft terugdoen om de stroom en het water dat ze hier gebruiken te compenseren
Amerikaanse datareuzen in Nederland gebruiken veel groene stroom en water. Daar staat tegenover dat ze goed zijn voor lokale organisaties in de omgeving. Zo investeerde Microsoft in de ict-opleiding van het Horizon College in Hoorn.

In het ict-lokaal van mbo-school het Horizon College in het Noord-Hollandse Hoorn vind je een minidatacentrum. In plaats van de eindeloze rijen in een 'echt' datacentrum, staan er in het lokaal een paar kasten. Maar dat is genoeg om mee te oefenen. Studenten leren er hoe de processen in een datacenter werken, zodat ze daar na hun schooltijd aan de slag kunnen.

In deze uitzending van EenVandaag was Marjan Minnesma te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 14 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Bedreigingen richting Marion Koopmans en collega s Waar stopt het? Artsen, wetenschappers, politici en activisten die zich mengen in het publieke debat worden steeds vaker geconfronteerd met haat en dreigementen.…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten