Uitzending
EenVandaag - 11-12-2021

11-12-2021

EenVandaag

329 x bekeken | 0 reacties
5
Duitse horeca bij grens met Nederland 's avonds stampvol tijdens avondlockdown
Nu alle horeca hier om 17.00 uur sluit, bezoeken Nederlanders massaal horecazaken net over de grens in BelgiŽ en Duitsland, waar alles na die tijd nog open is. En ook al mag het, de vraag is of het wenselijk is. "Het is hier een gekkenhuis."

Zijn telefoon staat roodgloeiend en komende weken zit hij iedere avond stampvol. Patrick Langenberg is eigenaar van Villa Langenberg, een restaurant in het Duitse plaatsje Gronau, vlakbij Enschede. "Ik heb al vijfhonderd Nederlanders moeten afzeggen, omdat ik vol zit", vertelt hij. "Hier komen altijd al veel Nederlanders, maar sinds de avondlockdown is het een gekkenhuis!" Hij begrijpt wel dat Nederlanders van de gelegenheid gebruikmaken.

Rijk wil gemeenten dwingen tot asielopvang
Opvang van asielzoekers is zo'n groot probleem geworden dat staatssecretaris Broekers-Knol gemeenten mogelijk wil dwingen opvang te regelen. Theo Weterings van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten noemt hoe het kabinet nu te werk gaat 'jojobeleid'.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 11 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten