Uitzending
EenVandaag - 10-12-2021

10-12-2021

EenVandaag

293 x bekeken | 0 reacties
7
Wat kunnen we leren van een overstroming van zes eeuwen geleden?
Vluchten voor het water: Nederlanders doen het al eeuwen. Zo overspoelde precies 600 jaar de Sint-Elisabethsvloed een deel van Nederland. Wat kunnen we nog leren van een eeuwenoude overstroming? Aardwetenschapper Steven Weisscher onderzocht het.

In 1421, tijdens de nacht van 18 op 19 november, werden 28 dorpen overspoeld in het gebied dat we nu kennen als de Biesbosch.

Het bloemencorso wordt wereldwerfgoed
Als alles volgens plan gaat, plaatst UNESCO de Nederlandse bloemencorso's op 15 december op de internationale lijst van immaterieel erfgoed. "Het is waardering voor de tijd en energie die we er met zijn allen insteken."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 10 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten