Uitzending
EenVandaag - 14-5-2009

14-5-2009

EenVandaag

830 x bekeken | 0 reacties
6
Oost-Europa en het Songfestival
Vanavond is het zover, De Toppers brengen voor het eerst hun nummer 'Shine' ten gehore in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Of ze doorgaan naar de grote finale blijft onzeker, de concurrentie is sterk, vooral uit Oost-Europa. Waarom is het Songfestival juist in dat deel van Europa zo populair? En wat vinden Oost-Europeanen van de Nederlandse inzending 'Shine'? Verder aandacht voor de homoparade die in de Russische hoofdstad Moskou wordt gehouden. Gordon heeft bekendgemaakt toch niet mee te lopen in de optocht, omdat zijn veiligheid niet gegarandeerd kan worden. In EénVandaag een gesprek met Euro-parlementariër Sophie in 't Veld die in 2007 werd bedreigd tijdens eenzelfde homoparade in Moskou.

Marokkaanse gastarbeiders 40 jaar in Nederland
In Nederland ontstond in de jaren zestig een arbeidstekort voor zwaar en ongeschoold werk. Daarom gingen werkgevers op zoek naar 'gastwerknemers' uit het buitenland.Op 14 mei 1969 ondertekenden Nederland en Marokko in Den Haag een officieel wervingsverdrag. Marokkanen konden gemakkelijker aan het werk in Nederland. Hoewel reeds voor 1969 Marokkanen naar Nederland migreerden, markeert deze datum een belangrijke gebeurtenis in de Marokkaanse geschiedenis in Nederland. Hoe is het die eerste generatie Marokkanen vergaan?

IJsselstein Vandaag: de gemeente als bank
Sinds de kredietcrisis zijn banken niet meer zo makkelijk in het verlenen van hypotheken en leningen aan particulieren. Maar ook voor veel zelfstandige ondernemers is de deur op slot gegaan. Hoe kom je dan anno 2009 aan krediet? Gelukkig bestaat er zoiets als de gemeentelijke BBZ-regeling, waar ondernemers nu steeds meer een beroep op doen. Krediet krijgen van de gemeente: Ook IJsselstein biedt die mogelijkheid aan haar ondernemende burgers. In EénVandaag een portret van het IJsselsteinse 4yourcar.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 14 mei door de AVRO en de TROS. Te gast was Sophie in 't Veld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie