Uitzending
EenVandaag - 9-5-2009

9-5-2009

EenVandaag

1128 x bekeken | 0 reacties
5
De week van...Simon Boon
Simon Boon is voorzitter van de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn en zat op 30 april in de open bus met de koninklijke familie. De aanslag op de koninklijk familie heeft hem diep geraakt. Deze week werden er in Apeldoorn allerlei herdenkings- en uitvaartdiensten gehouden. Simon Boon was overal nauw bij betrokken, en was een van de sprekers tijdens de plechtige herdenkingsbijeenkomst in de schouwburg van Apeldoorn. Vanavond in EénVandaag De Week van....Simon Boon.

Herdenking drama koninginnedag
Vandaag worden de slachtoffers die vorige week op koninginnedag omkwamen herdacht. Tijdens de grote herdenking zijn de leden van het koninklijk huis aanwezig. Wij blikken terug op de fatale dag én de afgelopen week met twee hulpverleners die direct op de rampplek geprobeerd hebben levens te redden en met leden van de Antiliaanse dansgroep Exspreshon Kultural. Ook spreken we met de Apeldoornse dominee Visser die op 8 mei de herdenkingsdienst leidde.

PvdA wil wettelijke inperking aantal nevenfuncties
Bestuurders met teveel nevenfuncties falen in het uitoefenen van goed toezicht. Dat is de conclusie die Morris Tabaksblat, oud-voorzitter van de commissie Tabaksblat, gisteren trok in EénVandaag. De PvdA wil nu dat er een wet komt waarin zowel de maximale hoeveelheid nevenfuncties vastgelegd wordt, als de bijbehorende beloning. Daarnaast zou er beter gekeken moeten worden waar mogelijk belangenverstrengeling optreedt. Zowel PvdA als CDA willen een sterkere positie van direct betrokkenen bij onder andere woningbouwcorporaties, ziekenhuizen en pensioenfondsen. Huurders, patienten, studenten en pensioengerechtigden moeten beter vertegenwoordigd worden in raden van toezicht en in een raad van commissarissen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 9 mei door de AVRO en de TROS. Te gast was Morris Tabaksblat.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie