Uitzending
EenVandaag - 12-5-2009

12-5-2009

EenVandaag

990 x bekeken | 0 reacties
7
Rookverbod ongeldig verklaard
Het gerechtshof in Den Bosch heeft de eerdere uitspraak tegen de uitbaters van het Bredase café Victoria wegens overtreding van het rookverbod ongeldig verklaard. Het rookverbod is volgens het Hof in strijd met de tabakswet. Eerder eiste het Openbaar Ministerie in hoger beroep een boete tegen de uitbaters. In EénVandaag reacties van voorzitter Ton Wurtz van de Stichting Rokersbelangen en van uitbater Tonny van Haperen van Café Victoria.

PvdA wil niet met Wilders regeren
PvdA-leider Wouter Bos zei deze week dat het 'volstrekt ondenkbaar' is dat de PvdA met de PVV samenwerkt in een regering. CDA en VVD zijn de enige die een samenwerking nog niet uitsluiten. Politicoloog Rinus van Schendelen legt uit wat dat betekent. Ook vroegen we het EénVandaag Opiniepanel wat zij vinden van het 'cordon sanitaire' dat de PvdA lijkt op te trekken.

Strijd tegen jeugdwerkloosheid
De jeugdwerkloosheid zal in 2010 mogelijk tot 18,5% oplopen. Tegelijk blijft een groot aantal vacatures in de zorg en andere sectoren onvervuld. Wat moet er gebeuren om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan? Hans de Boer komt op 13 mei met adviezen aan staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 12 mei door de AVRO en de TROS. Te gast waren Hans de Boer en Rinus van Schendelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie