Uitzending
EenVandaag - 15-5-2009

15-5-2009

EenVandaag

826 x bekeken | 0 reacties
6
Curaçao stemt vandaag over toekomst
De inwoners van Curaçao gaan vandaag naar de stembus om zich in een referendum uit te spreken over de staatkundige toekomst van het eiland. Bijna 120.000 mensen mogen aangeven of Curaçao meer autonomie moet krijgen. De Antillen, waartoe Curaçao nu nog behoort, hebben met Nederland een akkoord gesloten over hun toekomst. Onderdeel van de nieuwe staatkundige indeling is de afspraak dat Nederland de enorme schulden van de overzeese eilanden zal saneren. Wordt het een 'ja' of een 'nee'? En wat zijn de gevolgen van een eventueel 'nee'?

Wat wil de Europese partij Libertas?
De nieuwe pan-Europese partij Libertas doet mee aan de Europese verkiezingen op 4 juni. In 25 van de 27 EU-landen kan op Libertas worden gestemd. Libertas is opgericht door de Ierse miljonair en zakenman Declan Ganley. Wat is Libertas en wat wil deze nieuwe Europese partij? EenVandaag sprak met Ganley en met de Nederlandse lijsttrekker Eline van den Broek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 15 mei door de AVRO en de TROS. Te gast was Eline van den Broek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie