Uitzending
EenVandaag - 20-5-2009

20-5-2009

EenVandaag

768 x bekeken | 0 reacties
5
IJsselstein: Crisis in de jaren dertig
Nederland zit in een crisis, de ergste sinds de jaren '30 volgens minister-president Balkenende. Hoe zag die vorige crisis er uit? En hoe heeft IJsselstein de crisis van de jaren '30 overleefd? EÚnVandaag gaat op stap met stadsarchivaris Bart Rietveld en spreekt met familieleden van Schilte Meubels en Hotel en restaurant Epping.

Omgekeerde schoolstrijd in Barneveld
Noem het een smeekbede van athe´stische ouders. In de protestants-christelijke gemeente Barneveld (Gld) is een groep ouders een actie gestart voor openbaar voortgezet onderwijs. De drie middelbare scholen in de gemeente met ruim 50.000 inwoners bieden nu alleen christelijk en reformatorisch onderwijs. Leerlingen in het voortgezet onderwijs die naar een niet-confessionele school willen, moeten daarvoor nu ver reizen. Dat is niet meer van deze tijd vinden de ouders, die een 'omgekeerde schoolstrijd' voeren voor een openbare middelbare school in hun gemeente. Een reportage vanuit Barneveld.

Gesprek met de minister-president
Het wekelijkse gesprek met de minister-president. Sven Kockelmann spreekt met premier Balkenende over de gebeurtenissen van de afgelopen week.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 20 mei door de AVRO en de TROS. Te gast was Jan Peter Balkenende. De presentatie was in handen van Sven Kockelmann.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie