Uitzending
EenVandaag - 8-5-2009

8-5-2009

EenVandaag

1133 x bekeken | 0 reacties
6
Herdenking drama Koninginnedag
Vandaag worden de slachtoffers, die vorige week op Koninginnedag omkwamen, herdacht. Tijdens de grote herdenking zijn de leden van het koninklijk huis aanwezig. Een terugblik op de fatale dag ťn de afgelopen week met twee hulpverleners die direct op de rampplek geprobeerd hebben levens te redden en met leden van de Antiliaanse dansgroep Exspreshon Kultural. Ook een gesprek met de Apeldoornse dominee Visser die op 8 mei de herdenkingsdienst leidde.

PvdA wil wettelijke inperking aantal nevenfuncties
Bestuurders met te veel nevenfuncties falen in het uitoefenen van goed toezicht. Dat is de conclusie die Morris Tabaksblat, oud-voorzitter van de commissie Tabaksblat, gisteren trok. De PvdA wil nu dat er een wet komt waarin zowel de maximale hoeveelheid nevenfuncties vastgelegd wordt, als de bijbehorende beloning. Daarnaast zou er beter gekeken moeten worden waar mogelijk belangenverstrengeling optreedt. Zowel PvdA als CDA willen een sterkere positie van direct betrokkenen bij onder andere woningbouwcorporaties, ziekenhuizen en pensioenfondsen. Huurders, patiŽnten, studenten en pensioengerechtigden moeten beter vertegenwoordigd worden in raden van toezicht en in een raad van commissarissen.

Wie was Karst T
? De ouders van Karst T., de dader van de aanslag op Koninginnedag, kwamen gisteren naar buiten met een verklaring. Ze laten hierin weten perplex en verbijsterd te zijn. 'Iedereen mag weten dat we geschokt zijn' aldus de ouders. Wie was Karst T.? Waarom ging hij over tot zijn daad? Zijn ouders tasten in ieder geval in het duister over zijn motieven.

Zaak tegen Jomanda: Exclusief interview
Aanstaande maandag staat genezeres Jomanda weer voor de rechter wegens het overlijden van Sylvia Millecam. Het Openbaar Ministerie had aanvankelijk besloten de zaak te seponeren omdat Millecam bewust had gekozen voor een alternatieve behandeling. Het Hof oordeelde echter anders. Millecam zou ten onrechte in hoge mate hebben vertrouwd op alternatieve artsen en op de mening van Jomanda. Volgens Jomanda zou zij geen borstkanker hebben, maar een bacteriŽle infectie. Een exclusief interview met Jomanda. Ook spreken we vrouwenarts Cees Renckens van de Vereniging tegen Kwakzalverij die de zaak tegen Jomanda afdwong.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 8 mei door de AVRO en de TROS. Te gast was Cees Renckens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie