Uitzending
EenVandaag - 11-5-2009

11-5-2009

EenVandaag

819 x bekeken | 0 reacties
4
Millecam-proces tegen Jomanda van start
Medium Jomanda en twee alternatieve artsen staan vanaf vandaag voor de rechtbank in Amsterdam, in verband met de dood van actrice Sylvia Millecam. De actrice overleed in 2001 aan borstkanker. Ze liet zich behandelen door Jomanda en de twee andere genezers. Jomanda zal er zelf niet zijn. Haar advocaat liet dit weekend weten dat de datum van de zitting haar 'zorgen' geeft. Een verslag van de eerste zittingsdag. Volgens het Openbaar Ministerie zijn Jomanda en de twee andere verdachten er medeschuldig aan dat Millecam overleed aan borstkanker. De drie zouden de actrice hebben wijsgemaakt dat ze een niet-kwaadaardig gezwel had en dat een operatie niet nodig was. Justitie vervolgt de drie overigens niet geheel vrijwillig. Het OM besloot in 2006 nog dat niet te doen, omdat er onvoldoende bewijzen zouden zijn voor strafbare feiten. Na tussenkomst van de Vereniging van Kwakzalverij, besloot het gerechtshof vorig jaar dat justitie er alsnog een zaak van moest maken.

Adoptiekinderen uit India vaak gestolen
Honderden adoptiekinderen uit India zijn nooit vrijwillig door hun ouders afgestaan, maar blijken te zijn gestolen of verkocht door mensenhandelaren, vaak met medewerking van weeshuizen. Het verhaal van een Australische moeder die ontdekt dat haar geadopteerde kinderen tegen de zin van hun biologische Indiase moeder zijn verkocht.

Familie 'ontvoert' demente vader
Om hem bij zijn nieuwe vriendin weg te houden, heeft een Groningse familie besloten hun demente vader te ontvoeren en onder te brengen in een verzorgingshuis in Winschoten. De nieuwe vriendin van de 68-jarige man zou de man vervreemden van zijn eigen kinderen. Volgens een door de rechter toegewezen mentor, is daar echter geen sprake van. Hoe ver reikt de macht van familie in dementiegevallen? En gebeurt het vaker dat kinderen met de handen in het haar kiezen voor extreme stappen?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 11 mei door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie