Uitzending
EenVandaag - 13-5-2009

13-5-2009

EenVandaag

950 x bekeken | 0 reacties
6
IJsselstein Vandaag: de gemeente als bank
Sinds de kredietcrisis zijn banken niet meer zo makkelijk in het verlenen van hypotheken en leningen aan particulieren. Maar ook voor veel zelfstandige ondernemers is de deur op slot gegaan. Hoe kom je dan anno 2009 aan krediet? Gelukkig bestaat er zoiets als de gemeentelijke BBZ-regeling, waar ondernemers nu steeds meer een beroep op doen. Krediet krijgen van de gemeente: Ook IJsselstein biedt die mogelijkheid aan haar ondernemende burgers. Een portret van het IJsselsteinse 4yourcar.

Het mysterie van de Tempeliers
Vandaag gaat Angels & Demons in premiere, de verfilming van het boek Het Bernini Mysterie. Duizenden mensen 'zoeken' wereldwijd in hun vrije tijd naar aanwijzingen die kunnen leiden naar de ontraadseling van het mysterie van de Tempeliers of de Katharen of de heilige graal. Boekenkasten zijn er over volgeschreven. Een groepje van zes mensen in Nijmegen en omgeving heeft jaren gezocht en zegt te weten waar de schat van de Tempeliers ligt plus een deel van de buit van de Zilvervloot, verstopt door prins Maurits. EénVandaag brengt de gedrevenheid van enkele heren in beeld die denken het raadsel opgelost te hebben en graaft zelf mee.

Ouders verplicht in relatietherapie?
Ergernissen over je partner, niet met elkaar kunnen praten, geruzie over de opvoeding van kinderen: het is al lang geen taboe meer. Zeven op de tien Nederlanders heeft soms relatieproblemen, maakt Stichting Korrelatie vandaag bekend. Stellen we te hoge eisen aan elkaar? Een gesprek met de Canadese relatie-expert Sue Johnson, die komt met een nieuwe vorm van relatietherapie, en met Annette Heffels, psychologe van het blad Margriet.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 13 mei door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie