Uitzending
EenVandaag - 9-12-2021

9-12-2021

EenVandaag

297 x bekeken | 0 reacties
6
Extra schoolgeld moet langer beschikbaar zijn
Scholen hebben dit schooljaar extra budget gekregen om de achterstanden in te halen die zijn opgelopen tijdens de lockdowns. Maar het lukt nu al amper de reguliere lessen te geven, laat staan te werken aan achterstanden. Meer docenten zou al helpen.

Het is telkens weer spannend, vanaf het moment dat Christine van Mullem wakker wordt. Ze is directeur van basisschool De Borgwal in Bemmel en zij wordt gebeld als leerkrachten ziek zijn of in quarantaine moeten. "Het is elke ochtend weer afwachten of ik een invaller moet regelen."

Wat gaat de minister van Digitale Zaken doen?
Dat er meer aandacht moet komen voor digitalisering binnen de overheid, daar is iedereen het wel over eens. Denk alleen maar aan de toeslagenaffaire, de corona-app en de macht van de techreuzen. Maar hoe? Een minister van Digitale Zaken is een idee.

Naar verluid komen er vier nieuwe ministers bij in het kabinet Rutte IV. De onderhandelaars houden hun kaken nog stijf op elkaar over welke nieuwe ministers er komen. De roep om een minister van Digitale Zaken klinkt al een hele tijd.

Ziek van Schiphol
De luchtvaartsector heeft een onderzoek onder medewerkers van de grondafhandeling belemmerd. Een enquête naar de werkomstandigheden en mogelijke gevolgen voor de veiligheid mocht niet worden gehouden. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Het onderzoek naar de grondafhandeling gebeurde in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), nadat de Tweede Kamer erom had gevraagd. De Kamer wilde onderzocht hebben of er extra eisen gesteld kunnen worden aan afhandelingsbedrijven die op Schiphol actief zijn, om de arbeidsomstandigheden voor het personeel te verbeteren.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 9 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten