Uitzending
Editie NL - Aflevering 95

Aflevering 95

Editie NL

13-5-2019

| 157 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Wie beroofde festival Hrieps? -Speel niet met hoogspanning! -Europese partij kans van slagen? -Hoe Europees is het Songfestival?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Hoe Europees is het Songfestival?
Deze week is het Eurovisie Songfestival. Het muziekcircus is neergestreken in Tel Aviv, IsraŽl. Hoe kan dat Europese liedjesfeest nou buiten Europa gehouden worden?

Europese partij kans van slagen?
Tijdens de Europese verkiezingen kan je stemmen op een nieuwe partij: VOLT. Het is een Europese partij die de Europese Unie belangrijker vindt dan de landen die daarbij horen. Of hun ideaal veel stemmen gaat opleveren, weten expert nog niet zo zeker.

'Speel niet met hoogspanning!'
Stroombeheerder TenneT heeft aangifte gedaan tegen de 14-jarige jongen die een stunt uithaalde met een hoogspanningsmast in het Overijsselse Vriezenveen. Het is volgens hen levensgevaarlijk voor de jongen zelf en het elektriciteitsnetwerk.

Wie beroofde festival Hrieps?
Het Zeeuwse festival Hrieps had ook dit jaar weer een groot feest moeten worden, maar de avond eindigde niet zo vrolijk voor de vrijwillige organisatie. Drie gemaskerde mannen drongen na afloop het huis binnen waar het verdiende geld was opgeslagen en stolen bijna een half miljoen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 95 werd uitgezonden op maandag 13 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie