Uitzending
Editie NL - Aflevering 91

Aflevering 91

Editie NL

7-5-2019

| 169 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Pest verpest vakantie. -Slagen dankzij YouTube. -Is biologisch ook gezonder? -Terugblikken helemaal van nu.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Terugblikken helemaal van nu
Joes Kloppenburg probeerde op 17 augustus 1996 een ruzie te sussen, waarna hij zelf in elkaar werd getrapt en kort daarna overleed aan zijn verwondingen. In de documentaire 'Levenslang' die vanaf vanavond te zien is op Videoland, wordt teruggeblikt op dit eerste slachtoffer van zinloos geweld. De laatste tijd wordt veel teruggeblikt op het nieuws van toen, maar wat leren hier eigenlijk van?

Is biologisch ook gezonder?
Biologisch eten blijkt vaak helemaal niet zo biologisch als gedacht. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van RTL Nieuws. En dat terwijl bij 71 procent van de Nederlanders in elk geval een deel van de boodschappen biologisch is. Omdat we het lekkerder ťn gezonder vinden. Maar is dat zo? Als je gezonder wilt eten, zijn biologische producten dan de beste keus?

Slagen dankzij YouTube
Aanstaande donderdag is het zover: dan beginnen de eindexamens op de middelbare school. Dat betekent natuurlijk blokken, blokken en nog eens blokken. Om last minute nog zoveel mogelijk leerstof in hun hoofd te krijgen, maken leerlingen massaal gebruik van online-examentrainingen en uitlegvideo's. Maar hoe nuttig is dat stampwerk?

Pest verpest vakantie
Twee Nederlanders zijn met de schrik vrij gekomen: ze zaten in quarantaine vanwege de pest. Vaak wordt gedacht dat de pest, De Zwarte Dood, een ziekte uit de middeleeuwen was. Maar de twee waren mogelijk besmet geraakt, toen ze op vakantie waren in MongoliŽ. 600 jaar na een wereldwijde emipemie met 100 miljoen doden, maakt de pest dus nog steeds slachtoffers.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 91 werd uitgezonden op dinsdag 7 mei door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie