Uitzending
Editie NL - Aflevering 94

Aflevering 94

Editie NL

10-5-2019

| 228 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -School slopen is geen stunt. -Chinezengrap kan echt niet meer. -Slimme spiegel weet alles. -Regenton redt tuin.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Regenton redt tuin
Erg sexy is hij misschien niet, maar populair is hij zeker: de regenton. Uit verkoopcijfers van bouwmarkten Gamma, Intratuin en de Hornbach blijkt dat in nog geen jaar tijd, het aantal verkochte regentonnen is verdubbeld. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een tuin met regenton?

Slimme spiegel weet alles
Er is een spiegel die veel weet van de persoon die ervoor staat. Of diegene bijvoorbeeld goed poetst. Het is een nieuw product van Philips. Dat producten slimmer worden, is niet nieuw. En het is handig of leuk. Maar als het aan de ontwikkelaars ligt, kan het nog een stap verder gaan en kunnen we er zelfs onze gezondheid mee in de gaten houden.

Chinezengrap kan echt niet meer
Chinese Nederlanders zijn helemaal klaar met discriminatie. Aanleiding is het filmpje van René Watzema, voorman van jongerenplatform Rumag, dat ruim een week geleden werd geplaats en inmiddels is verwijderd. Hierin vraagt Watzema een vrouw van Chinese afkomst een boodschap over Rumag in het Nederlands uit te spreken. Daarbij plaatste hij de tekst: 'Als een soort buikspreker dit Chineesje toch Nederlands proberen te leren. Ze moest uiteindelijk toch het land uit. Koffertje zat vol met verboden gedroogde groentjes, paddesoelen en stukjes hond. #emigrant #kloepoek #sambalbij.' Watzema werd bedolven onder boze reacties en heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Maar dit soort grappen zouden nog steeds te vaak worden gemaakt.

School slopen is geen stunt
Het Ichthus Lyceum in Driehuis neemt zware maatregelen na een uit de hand gelopen spontane examenstunt. De school is vernield door leerlingen. Acht van hen mogen geen examen meer doen op de school en er wordt aangifte gedaan bij de politie, van openlijke geweldpleging, vernieling en baldadigheid. De schade is volgens de directie minstens 60.000 euro.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 94 werd uitgezonden op vrijdag 10 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie