Uitzending
Editie NL - Aflevering 90

Aflevering 90

Editie NL

6-5-2019

| 212 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Smoor burenruzie in de kiem. -Botox tegen migraine? -Stop op straatverkopers. -Student strijdt tegen stress.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Student strijdt tegen stress
Er moet een beetje rust komen in het stressvolle bestaan van studenten. Vanaf vandaag staat daarom bij de Universiteit Utrecht de Wellbeing Week op het programma. Maar als je het programma van deze week ziet, krijg je daar ook spontaan stress van: een week vol workshops, trainingen, sport en ontspanningoefeningen.

Stop op straatverkopers
De grootste irritaties op straat blijken te komen door straatverkopers. Wie snel de trein wil halen of door de stad wandelt, komt ze vaak tegen. De branchevereniging van straatverkopers heeft er nu een oplossing voor. Ze hebben nieuw beleid, en zijn daar in Zwolle mee begonnen.

Botox tegen migraine?
Amerikaanse onderzoekers zweren erbij: botox helpt tegen chronische migraine. De hoofdpijn zou deels veroorzaakt worden door het aanspannen van een hoop spieren. Als je die letterlijk platspuit met botox, verdwijnt de spanning en daarmee ook de hoofdpijn, maar niet iedereen is het ermee eens.

Smoor burenruzie in de kiem
Buurtbemiddelaars zorgen er steeds vaker voor dat burenruzies niet uit de hand lopen, waardoor de politie er niet aan te pas hoeft te komen. De bemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers die helpen het contact tussen buren te herstellen en oplossingen te bedenken voor hun conflict. Maar nu zijn er meer bemiddelaars nodig om wachtlijsten te voorkomen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 90 werd uitgezonden op maandag 6 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie