Uitzending
Editie NL - Aflevering 99

Aflevering 99

Editie NL

17-5-2019

| 159 x bekeken | 0 reacties
5
Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Oud brood te koop
Een bakker die oud brood verkoopt. Dat klinkt gek, maar in Amsterdam is die er. Om voedselverspilling tegen te gaan verkoopt hij brood dat een dag oud is. Hard nodig, want brood is een van de meest verspilde etenswaren in Nederland.

Eeneiige vreemdeling
Edward, David en Robert werden geboren als drieling maar vlak na de geboorte gescheiden en in drie verschillende pleeggezinnen ondergebracht. Jaren later komen de drie elkaar bij toeval op het spoor. De documentaire 'Three Identical Strangers' vertelt hun bizarre verhaal. Dat roept de vraag op wat nou het meest een rol speelt: onze genen of de omgeving waarin we opgroeien?

Beveiligers vies van fouilleren
Open wonden, zwetende mensen en ontlasting. Het is zomaar een greep uit de ellende waar beveiligers op Schiphol dagelijks mee te maken krijgen. Daarom eisen beveiligers nu dat ze handschoenen mogen dragen. Maar het fouilleren gebeurt bij voorkeur juist zonder handschoenen, omdat dat effectiever zou zijn.

Gaat Duncan dan toch verliezen?
Wie gaat Duncan Laurence nog van de winst afhouden op het Eurovisie Songfestival? Niemand, zo lijkt iedereen te denken. Bij de bookmakers heeft Duncan ongekend hoge winstkansen. Wat kan er toch nog misgaan?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 99 werd uitgezonden op vrijdag 17 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie