Uitzending
Editie NL - Aflevering 96

Aflevering 96

Editie NL

14-5-2019

| 196 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Goudkoorts in Zandvoort. -Veteraan vecht voor erkenning. -Eurovisie klapfestival. -De stroopwafel is van ons!

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

De stroopwafel is van ons!
Bied iemand in het buitenland een stroopwafel aan en je krijgt gegarandeerd lovende reacties. Niet gek dat de McFlurry Stroopwafel binnenkort de oversteek maakt naar Amerika. Maar moeten we onze Goudse wafel zomaar laten 'afpakken'?

Eurovisie klapfestival
Hoe herken je een wanhopige deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, op jacht naar een paar punten? Die zorgt er in elk geval voor dat er een klapmoment in zijn of haar liedje zit. Het valt op dat veel landen die meedoen aan het Songfestival dat proberen. En vanavond zien we de eerste acts op het podium, in Tel Aviv in IsraŽl.

Veteraan vecht voor erkenning
Nachtmerries, woede-aanvallen en concentratieproblemen. Het zijn allemaal symptomen van PTSS, Post Traumatische Stress Stoornis. Veteranen die na een militaire missie last krijgen van PTSS zien vaak hun hele leven instorten. Toch moeten ze nog steeds vechten voor erkenning en financiele compensatie. 20 procent krijgt er dus - in meer of mindere mate - mee te maken. Maar het is een eindeloze en frustrerende weg om dit te bewijzen.

Goudkoorts in Zandvoort
De komst van de Formule-1 naar Zandvoort is big business voor het dorp. Vanaf volgend jaar is er zeker drie jaar op rij een Grand Prix in Zandvoort. Ondernemers denken er grof geld aan te kunnen verdienen. Eigenlijk iedereen die een bed over heeft - in Zandvoort maar ook in de dorpen eromheen - denkt geld te kunnen verdienen aan het race-event.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 96 werd uitgezonden op dinsdag 14 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie