Uitzending
Editie NL - Aflevering 89

Aflevering 89

Editie NL

3-5-2019

| 188 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Plankgas op lachgas. -Hooligans vechten steeds professioneler. -Automatisch cashen bij NS-vertraging. -Eendenkroos nieuwe vegaburger?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Eendenkroos nieuwe vegaburger?
Je ziet het vooral in vijvers en sloten. Dat groene spul dat bovenop het water drijft. Eendenkroos, oftewel waterlinzen, wordt nu ook geteeld voor de consumptie. Door de vele eiwitten zou het een prima vleesvervanger kunnen zijn.

Automatisch cashen bij NS-vertraging
ICT-er Lars Jansen werd gek van het claimformulier van de NS dat je bij vertraging online kunt invullen. Daarom ontwierp hij een automatische claimsite voor de NS, waarbij de computer al je treinreizen ophaalt nadat je één keer hebt ingelogd. Bij vertraging wordt automatisch je geld geclaimd.

Hooligans vechten steeds professioneler
Vier mannen uit Zwolle moeten twee tot vijf maanden de cel in. Ze deden mee aan een georganiseerde vechtpartij tussen voetbalhooligans. Deze clash was vorig jaar tussen hooligans van voetbalclub PEC Zwolle en supporters van een Duitse voetbalclub. Zij hadden van tevoren afgesproken op deze afgelegen plek op de vuist te gaan. Wat volgens de politie steeds vaker gebeurt, is dat zij goed getrainde vechtsporters vragen mee te doen.

Plankgas op lachgas
lachgas achter het stuur kan levensgevaarlijk zijn. In de afgelopen drie weken zijn er drie incidenten geweest, met automobilisten die lachgas hadden gebruikt Het gebruik van lachgas is niet verboden. Maar het kan dus wel serieuze consequenties hebben, zeker in het verkeer. Je wordt er niet alleen high van, het verstoort je zintuigen en ook je reactievermogen wordt een stuk trager. Levensgevaarlijke effecten voor een automobilist dus.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 89 werd uitgezonden op vrijdag 3 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie