Uitzending
Editie NL - Aflevering 219

Aflevering 219

Editie NL

1-11-2019

| 134 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Corendon stopt met tijger-toerisme. -KankerpatiŽnt niet doorverwezen. -Crowdfunding te succesvol. En nu? -Grote stap voor e-step.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Grote stap voor e-step
In Tilburg staan vanaf vandaag 20 elektrische deelsteps. Het is nog verboden maar het kan door een maas in de wet. Gaan de steps dan straks in andere steden ook de weg op?

Crowdfunding te succesvol. En nu?
Crowdfundingsacties zijn overal en iedereen kan ze beginnen. Ook voor de blokkeerfriezen werd een actie gestart voor het proces tegen hen. Er werd ruim 164.000 euro opgehaald, maar dat is veel meer dan nodig voor de zaak/advocaat. De organisator van de crowdfunding geeft aan dat het geld naar goede doelen zal gaan. Wat mag je eigenlijk allemaal doen met crowdfundgeld dat over is?

Corendon stopt met tijger-toerisme
Wie met Corendon op vakantie gaat, kan niet meer op de foto met wilde dieren. Je kunt wilde dieren alleen aaien of aanraken als ze zijn gedrogeerd of afgericht. En dat proces gaat vaak gepaard met geweld en het vastbinden van dieren. Toeristen zouden zich vaak niet bewust zijn van dat dierenleed.

KankerpatiŽnt niet doorverwezen
Het doorverwijzen van kankerpatiŽnten gaat niet goed. Dat doen ziekenhuizen te traag of helemaal niet. Terwijl de patiŽnt in een ander ziekenhuis betere zorg zou kunnen krijgen. Dat zeggen VVD, D66 de Nederlandse Federatie van KankerpatiŽnten-organisaties. Het is volgens hen onbegrijpelijk dat het te lang duurt voordat een patiŽnt de beste zorg krijgt.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 219 werd uitgezonden op vrijdag 1 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie