Uitzending
Editie NL - Aflevering 218

Aflevering 218

Editie NL

31-10-2019

| 77 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Ben je verkracht? Bel 118. -Dakloze onder je dak = ?170. -Auto slimmer dan slipcursus. -Oeps! Vliegtuig gekocht.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Ben je verkracht? Bel 118
Bij berichten over seksueel misbruik zouden slachtoffers meteen moeten worden doorverwezen naar een hulplijn: Ben je verkracht, bel 118. De media zouden die hulp dus ook moeten bieden aan slachtoffers van seksueel misbruik. Dat gebeurt al bij berichten over zelfmoord, met het nummer 0900-0113.

Dakloze onder je dak = ?170
Daklozenopvangcentra zitten propvol. Als het aan GroenLinks ligt, krijgen mensen die hun huis openstellen aan daklozen daarom een financiŽle vergoeding. Het is een van de plannen van de partij om de druk van de ketel te halen. In Amsterdam bestaat zo'n project al. Sien Tahapary doet daaraan mee en heeft iemand in huis genomen.

Auto slimmer dan slipcursus
De ooit zo populaire slipcursus, lijkt tot de verleden tijd te gaan behoren. Het verkeersveiligheidscentrum in het Overijsselse Rijssen neemt in ieder geval afscheid van het parcours waarop de cursussen werden gegeven. Doordat nieuwe auto's steeds meer veiligheidsnufjes hebben zou een slipcursus overbodig zijn geworden.

Oeps! Vliegtuig gekocht
Hij is niet eens een vliegtuigfreak, maar toch staat er sinds gisteren een oud militair vliegtuig naast het bouwbedrijf van Tonnie Bouman in Veen. Tonnie kocht het gevaarte in een impuls op een veilingsite. "Ik kende het type niet eens!"

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 218 werd uitgezonden op donderdag 31 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie