Uitzending
Editie NL - Aflevering 222

Aflevering 222

Editie NL

6-11-2019

| 54 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Wie wil er nog leraar worden?
Duizenden basisscholen deden vandaag mee aan de onderwijsstaking. Door het hele land gingen leraren de straat op. Ze protesteren voor meer geld, minder werkdruk en ze willen dat er wat gedaan wordt aan het lerarentekort. Er is dus een groot tekort aan leraren en het lijkt maar niet te lukken om leerlingen naar de pabo te krijgen.

"Bestel nu je sinterklaascadeau"
Webwinkels en bezorgers vrezen de komende weken voor een totale pakketchaos. In een poging de schade te beperken, starten ze dit weekend een campagne of consumenten te waarschuwen. Zo hopen ze dat mensen hun cadeautjes eerder kopen.

Gratis tampons op elk toilet
Maandverband zou voor iedereen gratis beschikbaar moeten zijn. Dat vindt het feministische platform De Bovengrondse. Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat 1 op de 10 meisjes geen geld heeft voor maandverband of tampons.

Diamanten huwelijk: het geheim
Het komt in Nederland steeds vaker voor dat een diamanten huwelijk gevierd wordt. Dat betekent dat je als stel al 60 jaar met elkaar getrouwd bent. En hoewel er nu minder getrouwd wordt dan 60 jaar geleden: het beeld van een lang huwelijk spreekt veel jonge stellen aan.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 222 werd uitgezonden op woensdag 6 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie