Uitzending
Editie NL - Aflevering 223

Aflevering 223

Editie NL

7-11-2019

| 126 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -3D-fotograaf spoort tumor op. -Noodknop is overal. -Stress niet om stress. -Blaffen in de bios.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Blaffen in de bios
Een primeur in Nederland: vandaag opent in dierenwinkel Pets Place in Den Bosch een heuse hondenbioscoop. Daarin worden films gedraaid die qua kleur en geluid op de viervoetige kijkertjes zijn afgestemd. Een slimme marketingactie om de opening van een nieuwe winkel te vieren, maar kan een hond echt televisie kijken?

Stress niet om stress
Volgende week is het de Week van de Werkstress. Als tegengeluid wordt vandaag in Amsterdam het 'Stresstival' georganiseerd. Stress zou volgens de organisatoren van dit festival namelijk in een veel te negatief daglicht staan.

Noodknop is overal
Het was dus een foutje. Maar wel een foutje dat ervoor zorgde dat alle hulpdiensten gisteravond dachten dat een vliegtuig gekaapt werd op Schiphol. Een piloot legde de noodcode voor een kaping uit aan een leerling en activeerde die noodknop dus per ongeluk. Maar niet alleen vliegtuigen hebben een noodknop: ook gebouwen, objecten, vervoerders. Gaat vaak mis?

3D-fotograaf spoort tumor op
3D fotografie is dé nieuwe manier om borstkanker op te sporen. Tom Sanders ontdekte borstkanker bij zijn vrouw door middel van deze techniek. Hij heeft vandaag te horen gekregen dat hij 25-duizend euro krijgt om de 3D-techniek verder te onderzoeken.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 223 werd uitgezonden op donderdag 7 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie