Uitzending
Editie NL - Aflevering 215

Aflevering 215

Editie NL

28-10-2019

| 65 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Neergestoken om niks. -Ongelogen: iedereen liegt. -Het mysterie van de knakpaling. -Naar de bollen in Breezand.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Naar de bollen in Breezand
Voor prachtige, gekleurde bloemenvelden gaan toeristen massaal naar de Keukenhof en Lisse. Maar die regio kan de drukte niet meer aan. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NTBC) probeert toeristen nu naar Noord-Holland te lokken. Want daar liggen de meeste bollenvelden van Nederland.

Ongelogen: iedereen liegt
Waarom vertellen zoveel mensen weleens een leugen? En is het oké om dat te doen tegen een goede vriend? Pedagoog Rianne Kok van de Erasmus Universiteit hoopt dankzij haar onderzoek met antwoorden te komen.

Neergestoken om niks
Grote verontwaardiging over een incident gisteravond in Amsterdam. Een fietser, een man van 54 jaar werd in zijn rug gestoken op de Dam omdat hij een ruzie tussen andere fietsers en een scooter-rijder probeerde te sussen. De man is buiten levensgevaar en inmiddels uit het ziekenhuis. Helaas staat zijn verhaal niet op zich. Mensen die zich bemoeien met een ruzie worden vaker zelf het slachtoffer.

Het mysterie van de knakpaling
Palingen waarvan het lijf doormidden geknakt is. Al jaren worden ze gevonden langs de oevers van Nederlandse rivieren. Grootschalig onderzoek moet het mysterie nu oplossen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 215 werd uitgezonden op maandag 28 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie