Uitzending
Editie NL - Aflevering 224

Aflevering 224

Editie NL

8-11-2019

| 42 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Intocht Sint met Wenpiet. -Druk op Sint-comité enorm. -'Red kleding van de shredder'. -Kiezen met je kauwgum.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Intocht Sint met Wenpiet
Bij 65 procent van de lokale intochten zijn de pieten helemaal zwart. Dat blijkt uit onderzoek van Editie NL onder alle 355 Nederlandse gemeenten. Slechts bij 4 procent van de gemeenten zijn helemaal géén zwarte pieten, maar alleen andere pieten. Bij 31 procent van de gemeenten is het gemengd: daar zijn zowel zwarte pieten en andere pieten, zoals roetveegpieten. En er is een opvallende trend: veel gemeenten die voorheen louter zwarte pieten hadden, laten de kinderen dit jaar voorzichtig wennen aan andere pieten. Vaak komt dit besluit na een goed gesprek tussen de burgemeester en de organisatie.

'Red kleding van de shredder'
Als het aan GroenLinks Rotterdam ligt, moet de kledingbranche kleding doneren in plaats van vernietigen. Uit onderzoek van MVO Nederland, dat zich richt op maatschappelijke verantwoord ondernemen, blijkt dat in Nederland per jaar 21,5 miljoen kledingstukken onverkocht zijn, waarvan 1,2 miljoen worden vernietigd.

Kiezen met je kauwgum
Een nieuwe mogelijk oplossing tegen zwerfafval: GumVote. Het idee, stemmen met je afval, komt van vier studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar. Het is een originele vorm van recycling.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 224 werd uitgezonden op vrijdag 8 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie