Uitzending
Editie NL - Aflevering 216

Aflevering 216

Editie NL

29-10-2019

| 82 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -IS-leider gepakt door Hollandse hond. -Harddrugs als medicijn. -Gebukt onder helse menstruatie. -Varkens knorrig zonder speelgoed.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Hard drugs als medicijn
Voor het eerst wordt de partydrug MDMA in ons land gebruikt als medicijn. Acht Nederlandse oorlogsveteranen met een posttraumatische-stressstoornis worden er binnenkort mee behandeld. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat MDMA-therapie extreem effectief is bij de behandeling van mensen met PTSS. 83 procent herstelt volledig. Daar kan bijna geen enkele andere psychotherapie tegenop.

IS-leider gepakt door Hollandse hond
De militaire hond die de Amerikaanse special forces hielp tijdens de jacht op IS-leider al-Baghdadi, is getraind in Nederland. Dat zegt een professioneel hondentrainer uit ons land. Tegen Editie NL zegt hij dat hij het dier zelf opgeleid heeft.

Gebukt onder helse menstruatie
Extreem menstrueren: de meeste vrouwen praten er liever niet over. Toch hebben 800.000 vrouwen er last van. En niet zo'n beetje ook: soms kunnen ze nauwelijks functioneren. Met de landelijke campagne 'bloedserieus' wordt opgeroepen om erover te praten, zodat meer vrouwen geholpen kunnen worden.

Varkens knorrig zonder speelgoed
Varkens vervelen zich vaak rot in hun stal. Blijkt uit onderzoek van de NVWA. De voedsel- en warenautoriteit is hier sinds kort strenger op gaan controleren. In de wet is vastgelegd dat in stallen speelgoed aanwezig moet zijn voor de varkens. Maar hoe weten we of varkens zich vervelen Ún wat kunnen boeren daaraan doen?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 216 werd uitgezonden op dinsdag 29 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie