Uitzending
Editie NL - Aflevering 214

Aflevering 214

Editie NL

25-10-2019

| 88 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

CO2-slurper olivijn redt klimaat
Is de oplossing voor het klimaatprobleem gevonden? Als het aan onderzoekers van Deltares ligt, misschien wel. Het mogelijke wondermiddel heet olivijn. Dat is een vulkanisch gesteente dat in staat is CO2 uit de atmosfeer te halen. Volgens de modellen van de onderzoekers van Deltares zou je als je de bermen van alle snelwegen in Nederland eenmalig bestrooid met olivijn, ruim vier miljoen ton CO2 vastleggen. Maar dat zijn maar modellen, bovendien zijn er ook wetenschappers die zeggen dat die helemaal niet kloppen. Daarom gaan ze nu de komende jaren onderzoeken hoeveel CO2 precies uit de lucht wordt gehaald.

Doodziek door zwam
Opvallend veel mensen zijn dit jaar ziek geworden van het eten van zelfgeplukte paddenstoelen. Het waren er in jaren niet zo veel. En dat is zorgelijk want je kunt er zelfs dood aan gaan. De afgelopen jaren werden gemiddeld 15 mensen ziek door het eten van een paddenstoel. Dit jaar zijn dat er al 28. De bossen staan vol met paddenstoelen op dit moment en dus trekken veel mensen het bos in om paddenstoelen te plukken, maar dan moet je dus wel goed weten waar je mee bezig bent.

'Wat heb jij een blotebrillengezicht'
De hele parlementaire pers zat gisteren op het puntje van z'n stoel, want Rob Jetten zou met groot nieuws komen. Na alle opgebouwde spanning bleek dat hij zijn ogen had laten laseren en dus geen bril meer nodig heeft. Zo'n bril is niet alleen voor je zicht, het is ook vrij bepalend voor je uitstraling.

Wie is commerciŽle bedelaar?
Utrechtse winkeliers klagen over het grote aantal bedelaars dat de binnenstad zou overspoelen. Volgens hen gaat het zeer waarschijnlijk niet om 'ťchte bedelaars' maar om leden van een criminele Oostblok-bende die georganiseerd bedelen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 214 werd uitgezonden op vrijdag 25 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie