Uitzending
Editie NL - Aflevering 221

Aflevering 221

Editie NL

5-11-2019

| 224 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -100 km/uur: schoon maar sloom. -Thuis testen op nierschade. -Ontsnappen mag niet meer. -We're outblinkers in English.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Ontsnappen mag niet meer
Ontsnappen uit de gevangenis moet strafbaar worden. Dat vindt minister Sander Dekker van Rechtsbescherming. Nu worden gevangenen die proberen weg te komen alleen gestraft als ze geweld gebruiken. En ze moeten de straf waarvoor ze in de cel zitten natuurlijk sowieso uitzitten.

Thuis testen op nierschade
Als je lijdt aan nierschade dan merk je daar lange tijd niets van, maar ondertussen gaan de nieren snel achteruit. Met alle ellende van dien. Vijftienduizend mensen in Breda krijgen vanaf nu een testkit in hun brievenbus om nierschade op te sporen. Het is onderdeel van een grootschalig onderzoek van de Universiteit Groningen en de Nierstichting.

100 km/uur: schoon maar sloom
Moeten langs de snelweg alle borden met 120 of 130 kilometer per uur plaatsmaken voor borden met een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur? Het kabinet onderzoekt of dit een oplossing is voor de stikstofcrisis.

We're outblinkers in English
Volgens de English Proficiency Index (EPI) wordt er in geen enkel niet-Engelstalig land zo goed Engels gesproken als in, jawel, Nederland. Volgens deze jaarlijkse ranglijst is onze kennis van de Engelse taal zelfs beter dan die van de Noren, Zweden en Denen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 221 werd uitgezonden op dinsdag 5 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie