Uitzending
Editie NL - Aflevering 207

Aflevering 207

Editie NL

16-10-2019

| 103 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -9 jaar in isolement. -?Wie woont er naast je?? -10 uur op de trekker. -#kindfluencer of kinderarbeid?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

10 uur op de trekker
In kilometerslange kolonnes trokken ze vanmorgen massaal naar Den Haag: boze boeren die protesteren tegen de geplande stikstofmaatregelen. Nadat ze allerlei wegen blokkeerden, werden vervolgens grote delen van de hofstad lamgelegd. De boeren zijn woest over nieuwe stikstofbeperkende maatregelen die hun sector hard zullen raken. En ze lijken zich er ook niet bij te gaan neerleggen. Uit Friesland, Groningen, Brabant en Overijssel en dat betekende dus ook: vroeg uit de veren.

#kindfluencer of kinderarbeid?
Een 6-jarig Russisch meisje is verkozen tot mooiste meisje ter wereld: Alina Yakupova. Ze heeft inmiddels duizenden volgers op instagram, is model en doet modeshows. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel leuk, maar de voorwaarden en regels om het welzijn van kinderen te waarborgen op Instagram en Youtube zijn op dit moment nog totaal onduidelijk.

"Wie woont er naast je?"
Ruinerwold is een klein dorpje dus de vraag dringt zich op waarom de buren hier niet eerder achter zijn gekomen. Er vielen weleens wat dingen op: er hingen camera's, en het was de inwoners al eens opgevallen dat er een agent op het erf is geweest, maar dat er zes mensen in plaats van één in de afgelegen boerderij woonden, dat is het hele dorp niet opgevallen. Hoe is dat mogelijk?

9 jaar in isolement
Gisteren deed de politie een inval in een boerderij in het Drentse dorpje Ruinerwold waar vijf kinderen met hun vader negen jaar lang opgesloten hebben gezeten. Er doen vele theorieën de ronde over wat er met dit gezin aan de hand is: één van de theorieën is dat ze in hun opgesloten ruimte wachtten op 'het einde der tijden'. Wat als je hier écht in gelooft, kom je dan ooit nog op andere ideeën?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 207 werd uitgezonden op woensdag 16 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie