Uitzending
Editie NL - Aflevering 211

Aflevering 211

Editie NL

22-10-2019

| 74 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Hou je handen thuis, juf. -Boormeester, wat doet u nu? -In mijn wijk geen polonaise. -Lees jij de NEL wel?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Lees jij de NEL wel?
De oplage van tijdschriften daalt al jaren: in 2013 was de oplage 508 miljoen, vorig jaar was de oplage 361 miljoen. Ondanks die daling ziet de branchevereniging van de magazines de trend dat vooral nichetitels en specials worden gelanceerd. Blaadjes die een heel speficieke doelgroep proberen te bereiken, bijvoorbeeld NEL, is speciaal voor ouders die een kind hebben verloren.

Boormeester, wat doet u nu?
Een groot probleem in de bouwsector, die het steeds drukker krijgt: het vinden van het juiste personeel. Uit onderzoek van banensite Indeed blijkt dat voor sommige beroepen in de bouw zelfs nauwelijks personeel te vinden is. De vacatures die langer dan twee maanden open staan, zijn voor: ontwerper civiele techniek, de boormeester en de pijpfitter. Wat zij doen, weten veel mensen niet, en daar ligt dan ook het probleem.

In mijn wijk geen polonaise
Het gebeurt steeds meer dat een evenement wordt verplaatst vanwege zijn eigen succes. Binnenkort is het de 11e van de 11e, de aftrap van het carnavalsseizoen. Maar deze viering vindt niet meer traditiegetrouw plaats in het centrum op het Vrijthof - want het feest werd te groot - maar bij het MECC, een evenementenlocatie. Een bijkomend probleem is dat de tienduizenden feestvierders vanaf het station bijna 2 kilometer lopen naar het MECC want er rijden geen treinen of bussen. De bewoners daar zijn er niet blij mee, zij zijn bang voor overlast.

Hou je handen thuis, juf
Geschokte reacties op het gedrag van een basisschooljuf uit Zaandam. Ze zou leerlingen hebben gekleineerd en hebben geslagen met een stok. Ook zouden de kinderen hun lunch soms van de grond moeten opeten. Er zijn de afgelopen jaar meer incidenten geweest, waardoor een leraar het werk moest neerleggen. Het is de vraag wat je als juf of meester wel en niet mag. Wanneer ga je te ver als leerkracht?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 211 werd uitgezonden op dinsdag 22 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie