Uitzending
Editie NL - Aflevering 209

Aflevering 209

Editie NL

18-10-2019

| 76 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Opgebiechte misdaden verjaard? -Duurzaam de pijp uit. -Slaapstoel voor economyclass. -Squashen tegen monsters.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Squashen tegen monsters
Misschien denk je dat je voldoende beweegt, maar nog niet de helft van de Nederlanders beweegt ook daadwerkelijk genoeg. Door middel van interactief sporten zou hier eindelijk verandering in moeten komen. Bijvoorbeeld met een interactieve squashbaan waar je niet zomaar een balletje kan slaan maar monsters moet zien te verslaan.

Slaapstoel voor economyclass
Veel mensen kijken met jaloezie naar de heerlijke slaapstoelen in de businessclass als ze een vliegtuig binnen stappen op weg naar de economy class, met zeer krappe plekjes. Maar wie weet komt daar verandering in. Op de Dutch Design week komt de TU Delft namelijk met dit soort stoelen, die zo gestapeld kunnen worden dat voortaan voor iedereen slapen mogelijk wordt in het vliegtuig.

Duurzaam de pijp uit
Van de kist, de bloemen, de koffie en thee tot het grafmonument: een uitvaart is niet bepaald duurzaam. Nadat in de Tweede Kamer al een aantal keer is gedebatteerd over een duurzamere uitvaarten, wordt er nu ook in de Amsterdamse gemeenteraad over gesproken hoe het allemaal wat groener kan.

Opgebiechte misdaden verjaard?
Kan je als crimineel zomaar van alles opbiechten omdat het toch verjaard is? Die vraag is actueel nu Heineken-ontvoerder Boellaard met een boek komt, waarin hij een reeks misdrijven bekent. In het boek 'Wij willen gangster worden' geeft hij alles prijs: van bank- tot speedbootovervallen en een gigantische schietpartij met de politie, waarbij bijna 200 kogels werden afgevuurd. Boellaard zat 19 jaar vast, maar niet voor deze zaken omdat ze niet bewezen konden worden. Nu biecht hij ze dus zelf op, omdat ze verjaard zouden zijn. Tenminste dat denkt hij.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 209 werd uitgezonden op vrijdag 18 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie