Uitzending
Editie NL - Aflevering 212

Aflevering 212

Editie NL

23-10-2019

| 69 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Overheid slaat wartaal uit
Een brigade van honderd taalexperts gaat het land intrekken om ambtelijke taal begrijpelijker te maken. De taalcoaches gaan ambtenaren helpen om duidelijker te schrijven. Het kabinet trekt drie miljoen euro uit voor de nieuwe taalbrigade. De taalbrigade begint met vijftig experts, dat moeten er volgend jaar honderd zijn.

Deelfiets probeert het weer
Taxidienst Uber start in Rotterdam met een dienst voor elektrische deelfietsen. Het plan is dat er in de stad uiteindelijk elke honderd meter een elektrische fiets staat die je kunt gebruiken. Een soortgelijk project in Amsterdam mislukte twee jaar geleden. Gaat dit plan wel werken?

Bouwen? Over mijn lijk!
Hoe zorg je ervoor dat een prachtig landgoed na je dood goed bewaard blijft? De 70-jarige Jeroen Sanders denkt het antwoord te hebben: hij wil op zijn landgoed worden begraven, want dan mag er ook niet worden gebouwd. Vanavond buigt de gemeenteraad in zijn woonplaats Venlo zich over dit plan.

Bloedprikbende slaat weer toe
Een nieuwe bizarre babbeltruc, waarbij dieven zich voordoen als verpleegkundigen en bloed prikken bij hun slachtoffers waarna ze ervandoor gaan met geld of de pinpas van hun slachtoffers, is niet alleen toegepast in Utrecht. Nu blijkt dat ook in Eindhoven een bejaarde slachtoffer is geworden van de bloedprikbende.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 212 werd uitgezonden op woensdag 23 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie